Sós kifli


Hozzávalók:

70 dkg finom liszt
1 dl tejben 2 ek cukorral 5 dkg élesztő
1 pohár kefír
1 dl olaj
2 egész tojás
1 cs margarin 250
1 ek só
Tojássárgája még a kenéshez


  • 8 cipóban kelesztjük, majd mindegyiket korong alakura nyújtjuk.
  • A 4 pár korongból egyet mindig alaposan megkenünk a sós margarinnal és másikkal beborítjuk.
  • A só és a margarin kivételével minden hozzávaló a tésztába megy. A két tojás is. Arról nem szól a Fáma hogy kell-e só a tésztába, vagy bőven elég a sós margarin ami benne  középütt lesz. Szerintem elég.


Mint egy tortát, mind a négyet 12-12 háromszögre vágjuk. Kívülről befelé sodorjuk a szeleteket, kifliformára. 46 db lesz belőle.

Tojássárgájával negkenjük. Szórhatjuk sajttal, szezámmal, köménymaggal, de akár ezekkel vegyesen.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló