Citromos süti, vanilia és kókusz fagylalttal tálalva
A felgyülemlett tojásfehérjék felhasználása érdekében készült, de osztatlan megelégedésre szolgált.
Hozzávalók:
210 g tojásfehérje vagy 6 tojás fehérje
180 g cukor (porcukrot használtam)
120 g rétesliszt
2 citrom
kis vaj és még liszt a forma kenéséhez, lisztezéséhez
Elkészítés:
- A sütőformát kivajazzuk és lisztezzük.
- A tojásból kemény habot verünk.
- Beletesszük a citromot és a cukrot. Bocsánat, pontosabban a citromok lereszelt háját és mindkettő levét is.
- Végül a lisztet adjuk hozzá könnyed keverő mozdulatokkal. Néha nem is a kanalat forgatjuk, hanem a tálat.
- Formába öntjükbés 160 fokon aranybarnára sütjük. A teteje lesz barna, de a belseje hófehér.
Az ebéd Gallo Pinto volt, ami egy sűrű babgulyás rengeteg hússal és rizzsel. Egyfogásos ebéd, ami után csak gyümölcs és édesség van. A Gallo Pintot-t em írom le, mert azt nem lehet csak úgy megtanulni. Meg kell keresni az interneten eredeti spanyolnyelvű recepteket, átküldeni a Google fordíton, - nem bonyolult, csak azt kell érteni hogy mi megy bele -. aztán sokszor elkszíteni, amíg végül megtalálod a te igazi Gallo Pintodat!
Megjegyzések