Sült libacomb haladóknak

A kép nem valami gyönyörű, sőt szinte kannibáli 
de sebtében csak ezt tudtam csinálni



Most nem fogok olyan butaságokat irkálni hogy hozzávalók és hasonlok...

Ha van néhány libacombunk, akkor sózzuk be, és alaposan dörzsöljük be borssal és majoránnával. A legjobb ha ezt egy nappal a sütés előtt tesszük. Aztán vegyünk egy széles serpenyőt vagy lábast és zsírban süssük át a combok minden oldalát, különös tekintettel a bőrös felére. Ha ez kész öntsünk rá vizet. (Természetesen a sütés után visszamaradt szafttal együtt.) Majdnem annyit hogy ellepje. Kicsit talán kevesebbet. Ha felforrt a lé, kóstoljuk meg hogy mennyire sós és ha nem nagyon, akkor még adjunk bele leveskockát. Így pároljuk minimum egy órán át. Ha kissé elfőtt a leve és már majdnem puha a hús, tegyük át az egészet egy mély tepsibe és levét ráöntve, majd azzal locsolgatva süssük még legalább egy órát. Illetve mígnem szép ropogós lesz a bőre.

Közben készítsünk hagymás krumplit a varázslatos La Chinata paprikával fűszerezve és párolt lila káposztát hagymával, disznózsírral, soval, fehérborral, babérral és őrölt köménnyel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló