Darált hússzeletek, tejfölös, tojásos, sajtos, sonkás újhagymás öntetel sütve




A végén ez így néz ki, de mutatok képet a korábbi fázisokból is.

Hozzávalók:

1 kg darált hús
1 csomag csirke (vagy más) só alapi fűszerkeverék
1,5-2 csomó újhagyma
40 dkg gépsonka kockára vágva
20 dkg reszelt Trappista
3-5 dkg reszelt Parmezán
2-2,5 dl tejföl
2 tojás
só bors
zsír hús elő-sütéséhez



Elkészítés:


A húst a sóval összegyúrjuk és semmi mást nem teszünk bele. Kinyújtjuk mint a tésztát és ovális szeleteket formázunk belőle. Elősütni (ooajban) röviden a lapokat kettesével töltjük.

Töltelék a bekevert hozzavalókból. Tejföl és tojás segít az összeragasztásban. Kis sajtot és tejfölt hagyjunk a tetejére

A töltött husokat egy tepsibe egymás mellé lerakjuk.

A tetejét megkenjük a maradék tejfölös tojásos masszával és jól megszórjuk a félretett sajttal. Parmezán is mehet rá.








180 fokon, légkeveréssel, körülbelül 40 percig pirosra sutjuk.

Hideg salátaágyon melegen tálaljuk.




A salátaágy nem más mint egy megmosott és lecentrifugázott jégsaláta sóval és olíva olajjal.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló