Darált hússzeletek, tejfölös, tojásos, sajtos, sonkás újhagymás öntetel sütve
A végén ez így néz ki, de mutatok képet a korábbi fázisokból is.
Hozzávalók:
1 kg darált hús
1 csomag csirke (vagy más) só alapi fűszerkeverék
1,5-2 csomó újhagyma
40 dkg gépsonka kockára vágva
20 dkg reszelt Trappista
3-5 dkg reszelt Parmezán
2-2,5 dl tejföl
2 tojás
só bors
zsír hús elő-sütéséhez
Elkészítés:
A húst a sóval összegyúrjuk és semmi mást nem teszünk bele. Kinyújtjuk mint a tésztát és ovális szeleteket formázunk belőle. Elősütni (ooajban) röviden a lapokat kettesével töltjük.
Töltelék a bekevert hozzavalókból. Tejföl és tojás segít az összeragasztásban. Kis sajtot és tejfölt hagyjunk a tetejére
A töltött husokat egy tepsibe egymás mellé lerakjuk.
A tetejét megkenjük a maradék tejfölös tojásos masszával és jól megszórjuk a félretett sajttal. Parmezán is mehet rá.
Megjegyzések