Tonhalas tészta


Hozzávalók (6 személyre):

70-80 dkg tészta
15 dkg vaj
olívaolaj ízlés és a pénztárca szerint
4 gerezd fokhagyma
2 db 15-20 dkg-os tonhalkonzerv
10 dkg olívabogyó aprítva és persze mag nélkül
2 ek kapribogyó
1 citrom kifacsart leve
1 nagy csokor petrezselyem

Elkészítés:


  • Feltesszük a tésztavizet a tűzre, de a tésztát csak az utolsó pillanatban főzzük ki, olaszosan vagyis: al dente (jó keményre).
  • 10 dkg vajat és az olaj egy részét lábosban forrósítjuk és hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát. Megsütjük de nem égetjük. Azután hozzáadjuk bogyókat, a citrom levét és legvégül a halat. Az egészet így összemelegítjük. Nem kell nagyon főzni és pláne nem durván keverni, hogy a hal darabos maradjon.
  • A kifőtt tésztát összekeverjük a maradék vajjal és olajjal. A tészta főzővizét ne öntsük ki, mert ebben a fázisban abból is adhatunk még hozzá, hogy jó csúszós legyen.
  • A vajas tésztát tálra halmozzuk és a tetejére tesszük a szószt. Legvégül megszórjuk bőven összevágott petrezselyemmel.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló