Tonhalas tészta
Hozzávalók (6 személyre):
70-80 dkg tészta
15 dkg vaj
olívaolaj ízlés és a pénztárca szerint
4 gerezd fokhagyma
2 db 15-20 dkg-os tonhalkonzerv
10 dkg olívabogyó aprítva és persze mag nélkül
2 ek kapribogyó
1 citrom kifacsart leve
1 nagy csokor petrezselyem
Elkészítés:
- Feltesszük a tésztavizet a tűzre, de a tésztát csak az utolsó pillanatban főzzük ki, olaszosan vagyis: al dente (jó keményre).
- 10 dkg vajat és az olaj egy részét lábosban forrósítjuk és hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát. Megsütjük de nem égetjük. Azután hozzáadjuk bogyókat, a citrom levét és legvégül a halat. Az egészet így összemelegítjük. Nem kell nagyon főzni és pláne nem durván keverni, hogy a hal darabos maradjon.
- A kifőtt tésztát összekeverjük a maradék vajjal és olajjal. A tészta főzővizét ne öntsük ki, mert ebben a fázisban abból is adhatunk még hozzá, hogy jó csúszós legyen.
- A vajas tésztát tálra halmozzuk és a tetejére tesszük a szószt. Legvégül megszórjuk bőven összevágott petrezselyemmel.
Megjegyzések