Párolt savanyú káposzta


Hozzávalók:

80 dkg savanyú káposzta
1/2 kis édes káposzta
15 dkg húsos szalonna
10 dkg kókuszzsír (vagy olívaolaj)
10 dkg pecsenyezsír
1 tk koriander
3 boróka
3 szegfűbors
őrölt kömény
szerecsendió
1 marhahús leveskocka
1 pörköltszaft kocka
1 csilipaprika

1 dl fehérbor
víz

Elkészítés:


  • A kókuszzsíron, vagy olajon elkezdjük pirítani előszór a kockára vágott szalonnát, majd a káposztát is.
  • Közben lereszeljük az édes káposztát és hozzáadjuk.
  • Vízzel, borral öntjük fel mindig mielőtt odakapna.
  • Fűszerezzük ízlés szerint a felsorolt fűszerekkel. 
  • A koriandert, borókát szegfűborsot egészben dobjuk bele, a szerecsendiót frissen reszelve. A csilipaprikát ollóval vágjuk egészen vékonyra.
  • Pároljuk ameddig egészen puha lesz, de vizet csak szükség szerint apránként adagoljunk.










Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló