Párolt savanyú káposzta
Hozzávalók:
80 dkg savanyú káposzta
1/2 kis édes káposzta
15 dkg húsos szalonna
10 dkg kókuszzsír (vagy olívaolaj)
10 dkg pecsenyezsír
1 tk koriander
3 boróka
3 szegfűbors
őrölt kömény
szerecsendió
1 marhahús leveskocka
1 pörköltszaft kocka
1 csilipaprika
só
1 dl fehérbor
víz
Elkészítés:
- A kókuszzsíron, vagy olajon elkezdjük pirítani előszór a kockára vágott szalonnát, majd a káposztát is.
- Közben lereszeljük az édes káposztát és hozzáadjuk.
- Vízzel, borral öntjük fel mindig mielőtt odakapna.
- Fűszerezzük ízlés szerint a felsorolt fűszerekkel.
- A koriandert, borókát szegfűborsot egészben dobjuk bele, a szerecsendiót frissen reszelve. A csilipaprikát ollóval vágjuk egészen vékonyra.
- Pároljuk ameddig egészen puha lesz, de vizet csak szükség szerint apránként adagoljunk.
Megjegyzések