Halsaláta kaporimádóknak, nyári hőségben

3 recept! 
Két halas és egy tofus




Hozzávalók (2 főre) :

1 csokor kapor
1 paradicsom
1/8 vörös hagyma
6 szelet uborka
1 marék jégsaláta
2 db pácolt hering (jó fajtát vettem, görögöt, nem azt, ami bitang savanyú és csak az üveg van kitapétázva vele, belül az egész hagyma)
10-15 szem zöld olívabogyó
kevés só


Elkészítés:

  • Mindent aprítunk, ahogy kell. A halat is és az olívabogyót is. 
  • Megsózzuk. A hal levéből - ha igazán finom - egy evőkanállal adunk hozzá. 
Ha túl savanyú, elég a halhús. Citrom vagy ecet nem kell bele a hal savanyít eléggé. A sóval is vigyázzunk!


Még két jó kapros saláta

Tofus

1 alma (kockára)
1/2 bazsalikomos tofu (kockára)
1 cs kapor (apróra)
10-15 zöld olajbogyó (felezve)
pár csepp citrom
1/8 hagyma (pici kockára)
Oliva olaj



Tonhalas

1 doboz tonhal (lehet olajos vagy natúr)
¼ jégsali
1 cs kapor (apróra)
1 paradicsom (kockára)
½ sárgarépa (nagylukú reszelőn reszelve)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló