Halsaláta kaporimádóknak, nyári hőségben
3 recept!
Két halas és egy tofus
Hozzávalók (2 főre)
:
1 csokor kapor
1 paradicsom
1/8 vörös hagyma
6 szelet uborka
1 marék jégsaláta
1 marék jégsaláta
2 db pácolt
hering (jó fajtát vettem, görögöt, nem azt, ami bitang savanyú és csak az üveg van
kitapétázva vele, belül az egész hagyma)
10-15 szem zöld olívabogyó
kevés só
Elkészítés:
- Mindent aprítunk, ahogy kell. A halat is és az olívabogyót is.
- Megsózzuk. A hal levéből - ha igazán finom - egy evőkanállal adunk hozzá.
Ha túl savanyú, elég a halhús. Citrom vagy
ecet nem kell bele a hal savanyít eléggé. A sóval is vigyázzunk!
Tofus
1 alma (kockára)
1/2 bazsalikomos tofu (kockára)
1 cs kapor (apróra)
10-15 zöld olajbogyó (felezve)
Még két jó kapros saláta
Tofus
1 alma (kockára)
1/2 bazsalikomos tofu (kockára)
1 cs kapor (apróra)
10-15 zöld olajbogyó (felezve)
pár csepp citrom
1/8 hagyma (pici kockára)
Oliva olaj
só
Tonhalas
1 doboz tonhal (lehet olajos vagy natúr)
¼ jégsali
1 cs kapor (apróra)
1 paradicsom (kockára)
½ sárgarépa (nagylukú reszelőn reszelve)
só
Oliva olaj
só
Tonhalas
1 doboz tonhal (lehet olajos vagy natúr)
¼ jégsali
1 cs kapor (apróra)
1 paradicsom (kockára)
½ sárgarépa (nagylukú reszelőn reszelve)
só
Megjegyzések