Hideg tészta 2


Hozzávalók (4-6 főre):

1/2 kg penne vagy más rövid tészta
2 db nagy mozzarella golyóbis
10 dkg zöld vagy fekete olajbogyó
1 pár debreceni
10 dkg hártya vékony sonka (lehetőleg szárított és nem füstölt)
olíva olaj bőven

1 csokor friss bazsalikom
1/2 kg koktélparadicsom


Elkészítés:

  • A mozzarellát kockára, az olívát és a paradicsomot félbe vágd.
  • A tésztát főzd ki..
  • A sonkát hajszál vékonyan szeld és a Debrecenit kisütés után szeleteld, szintén vékonyan.
  • Mindent keverj össze és a végén szórd meg aprított, friss bazsalikommal.
  • Locsold bőven olívaolajjal.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló