Halas tészta a Mangiar Sano-ból


Hozzávalók 10 főre:

1 kg rövid tészta
1/2 - 1 dl olívaolaj a tésztához
4 ek olívaolaj (a szószhoz)
1 kis doboz szardella filé
5 dkg vaj
2 dl tejszín
1-2 dl tej
őrölt fekete bors
1 csokor petrezselyem 4-5 gerezd fokhagyma
1/2 kg friss paradicsom
4 tojás sárgája
4 db mozzarella gömb

Elkészítés:


  • A filét olajban megsütjük, ráontjuk a tejet, beledobjuk a vajat és enyhén borsozzuk. Ha már krémes állagú, hozzáadjuk a tejszínt is. Sózzuk ha kell, de ez függ a haltól ami lehet nagyon sós.
  • Közben meghámozzuk a paradicsomot és feltesszük a tészta vizét is.
  • Apróra vágjuk a petrezselymet és megpucoljuk a fokhagymát.
  • Kockára vágjuk a mozzarella sajtot.
  • Amikor felforrta a szósz és már a tésztát is leszűrtük, adjuk a szószhoz a kockára vágott nyers paradicsomot, a petrezselymet és belenyomjuk a fokhagymát. Ekkor tegyük bele a kockára vágott mozzarellát.
  • A legvégén, mielőtt a forró tésztával összekeverjük, beleontjuk a 4 tojás sárgáját habosra (világosra) felverve.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló