Csirkemáj, úgy elkészítve mint ha libamáj lenne
Nem lesz olyan mint a libamáj, de majdnem!
A képen látható esetben disznózsír került rá, de persze ideális a libazsír vagy kacsazsír. Csirkezsírt is készíthetünk úgy, hogy csirkecombok bőrét sütés előtt lenyúzzuk, finom töpörtyűt sütünk, és ütöttünk 3 legyet egy csapásra.
1. diétázó kedves rokonnak bőr nélkül adtuk a csirkecombot
2. a pákosztos ifjú felfalta a töpörtyűt
3. a csirkemájhoz nyertünk csirkezsírt
Ezek után hogyan készítjük el a csirkemájat?
- Kiss lábosban tegyük fel a májat főni, annyi vízben, ami félig vagy kicsit jobban, de nem teljesen elfedi. 12-15 percig (forrástól számítva) így főzzük, majd szűrjük le. A levét nyugodtan öntsük a lefolyóba.
- Szépen rendezzük el egy tálban és szórjuk meg Ízvarázzsal. Ha nincs megteszi a só is, de csak kevéssé sózzuk!
- Ezután forró zsírral öntsük le úgy, hogy a zsír lehetőleg ellepje. Ha kis mennyiséget készítünk, ami hamar el fogy, akkor nem fontos hogy betakarja a zsír a májat, de ha többet, ez esetben a tartósítás miatt vigyázzunk hogy májdarabok ne lógjanak ki a zsírból.
Azért hogy kicsit jobban hasonlítson az íze a libamájhoz, érdemes kiválogatni a világosabb darabokat, mert ezek kevésbé keserűek. A többiből készíthetünk rántott májat, galuskát a levesbe vagy bármi mást.
Megjegyzések