Csirkemáj, úgy elkészítve mint ha libamáj lenne



Nem lesz olyan mint a libamáj, de majdnem!

A képen látható esetben disznózsír került rá, de persze ideális a libazsír vagy kacsazsír. Csirkezsírt is készíthetünk úgy, hogy csirkecombok bőrét sütés előtt lenyúzzuk, finom töpörtyűt sütünk, és ütöttünk 3 legyet egy csapásra.

1. diétázó kedves rokonnak bőr nélkül adtuk a csirkecombot
2. a pákosztos ifjú felfalta a töpörtyűt 
3. a csirkemájhoz nyertünk csirkezsírt

Ezek után hogyan készítjük el a csirkemájat?

  • Kiss lábosban tegyük fel a májat főni, annyi vízben, ami félig vagy kicsit jobban, de nem teljesen elfedi. 12-15 percig (forrástól számítva) így főzzük, majd szűrjük le. A levét nyugodtan öntsük a lefolyóba. 
  • Szépen rendezzük el egy tálban és szórjuk meg Ízvarázzsal. Ha nincs megteszi a só is, de csak kevéssé sózzuk!
  • Ezután forró zsírral öntsük le úgy, hogy a zsír lehetőleg ellepje. Ha kis mennyiséget készítünk, ami hamar el fogy, akkor nem fontos hogy betakarja a zsír a májat, de ha többet, ez esetben a tartósítás miatt vigyázzunk hogy májdarabok ne lógjanak ki a zsírból.

Azért hogy kicsit jobban hasonlítson az íze a libamájhoz, érdemes kiválogatni a világosabb darabokat, mert ezek kevésbé keserűek. A többiből készíthetünk rántott májat, galuskát a levesbe vagy bármi mást.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló