Pilóta keksz

Megcsinálom a kekszet E SZERINT A RECEPT SZERINT (kattints a nagy nyomtatott betűkre!). Két adagot készítek és az egyikhez még hozzáadok egy jó púpos evőkanál holland kakaót (Szerencsi is jó, de abból még fél kanál).

Nagyon fontos tapasztalat: ne addig süssük míg kap egy kis színt hanem csak 8-9 percig! Amikor kivesszük, a fehér úgy fog tűnni hogy sületlen, de nem baj - máskülönben túl kemény és ez a krém nem fogja megpuhítani. Ha töltetlen kekszet készítünk és ropogósan szeretik, lehet kicsit tovább sütni.



Ha elkészültek a különböző színű kekszek megtöltöm az alábbi krémmel.

Hozzávalók:

20 dkg vaj
4 ek porcukor
3 ek kakaó
1 cs vaniliás cukor
2 ek nutella

 A habverő dagasztó betétjével könnyen összekeverhetjük.

A képen a "d)"


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló