Pilóta keksz
Megcsinálom a kekszet E SZERINT A RECEPT SZERINT (kattints a nagy nyomtatott betűkre!). Két adagot készítek és az egyikhez még hozzáadok egy jó púpos evőkanál holland kakaót (Szerencsi is jó, de abból még fél kanál).
Nagyon fontos tapasztalat: ne addig süssük míg kap egy kis színt hanem csak 8-9 percig! Amikor kivesszük, a fehér úgy fog tűnni hogy sületlen, de nem baj - máskülönben túl kemény és ez a krém nem fogja megpuhítani. Ha töltetlen kekszet készítünk és ropogósan szeretik, lehet kicsit tovább sütni.
Ha elkészültek a különböző színű kekszek megtöltöm az alábbi krémmel.
Hozzávalók:
20 dkg vaj
4 ek porcukor
3 ek kakaó
1 cs vaniliás cukor
2 ek nutella
A habverő dagasztó betétjével könnyen összekeverhetjük.
Nagyon fontos tapasztalat: ne addig süssük míg kap egy kis színt hanem csak 8-9 percig! Amikor kivesszük, a fehér úgy fog tűnni hogy sületlen, de nem baj - máskülönben túl kemény és ez a krém nem fogja megpuhítani. Ha töltetlen kekszet készítünk és ropogósan szeretik, lehet kicsit tovább sütni.
Ha elkészültek a különböző színű kekszek megtöltöm az alábbi krémmel.
Hozzávalók:
20 dkg vaj
4 ek porcukor
3 ek kakaó
1 cs vaniliás cukor
2 ek nutella
A habverő dagasztó betétjével könnyen összekeverhetjük.
A képen a "d)"