Egyben sült lapocka édeskömény maggal fűszerezve


Hozzávalók:

1 kg lapocka
1 ek Ízvarázs
1 tk fehér bors
1 tk édeskömény mag
kevés olaj


Elkészítés:

A húst az olajjal és a fűszerekkel bedörzsöljük és egy fedeles jénai tálban először a legnagyobb hőmérsékleten, majd csökkentve azt, 3-4 órán keresztül sütjük. Közben egyszer megfordíthatjuk a húst és ha a megadott idő előtt jó puha akkor kész is lehet.

Szeleteljük és tetszés szerinti körettel tálaljuk. 

Ma én egy csicseriborsós Hoppin' John-t készítettem hozzá. Zöldpaprikával díszítettem és jégsalátával "üdítettem".

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló