Serpenyős tészta kolbászgombócokkal






Hozzávalók (4 főre):

250 g csavart csőtészta vagy más rövid tészta
20 dkg zöldborsó
7,5 dkg húsos füstölt szalonna
3 hagyma
25 dkg gomba
20 dkg sárgarépa
olaj
40 dkg sütnivaló kolbász, vagy házilag készített kolbászhús
só (a szószhoz vigyázzunk vele mert a szalonna és a kolbász sós, de a tészta főzővizébe ne sajnáljuk!)
Cayenne-bors
20 dl jó tejszín, nem főző
5 dl húsleves
1 cs petrezselyem
kevés ételkeményítő




Ez itt persze nem négy főre volt

Elkészítés:


  • Készítsünk elő a hozzávalókat, ahogy a képen látható. Mindent jól mossunk meg és aprítsuk! A szalonnát kis kockára, a kolbászt bőréből kinyomva golyóbisokba, a hagymát kockára, a répát hajszál vékony szeletekre. A zöldborsót, ha fagyasztott engedjük fel és egy kicsit pároljuk meg ízesítve. A gombát negyedeljük!
  • Először kevés olajon tegyük fel a hagymát pirulni, de még mielőtt jobban kisülne már adjuk is hozzá a kolbászgolyókat. Amikor ez elkészült, tegyük félre úgy hogy szűrjük le a zsírjáról.
  • A szalonna és a kolbász zsírjában süssük üvegesre a hagymát, majd ebben süssük meg a gombát és a répát. Öntsük rá a tejszínt és a levest és főzzük 5-6 percig. Adjuk bele a félretett húst és még 2-3 percig nagy lángon főzzük!
  • Közben főzzük ki a tésztát - ne túl puhára!
  • Amikor a tésztát összekeverjük a szósszal, ízesítsük Cayenne borssal és az apróra vágott petrezselyemmel.


Melegen tálaljuk!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló