Piros ragu olasz tésztához



Sajnos a képen látható tészta melléfogás, mert egy spagettinek nevezett magyar gyártmány, alig vastagabb mint a cérnametélt. Már szárazon is töredezett, de a szósszal keverve teljesen szétment, pedig "al dente" volt leszűrve


Hozzávalók:

fél kg marha darálva
fél kg borjú darálva
5 dkg szalonna
2 púpozott ek. sűrített paradicsom
fél liter paradicsomszósz (akár Sió lé)
1 bögre tej
1/2 bögre fahér bor
só, bors
olaj
1 ág (marék) friss rozmaring
1 ág (marék) friss zsálya
1 sárgarépa
fél fej hagyma
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


  • A húst lefedve pároljuk, minden nélkül.
  • Másik edényben a hagymát, szalonnadarabot, sárgarépát egyben - olajon pároljuk.
  • Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket (a szószt még nem!).
  • A két lábos tartalmát összeöntjük, beleöntjük a tejet és 5 percig még a tűzön kevergetjük. 
  • Hozzáadjuk a fehérbort, majd a paradicsomszószt. Ha kell, kis vizet is.
  • Sóval, borssal kiegészítjük az ízét.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló