Piros ragu olasz tésztához
Sajnos a képen látható tészta melléfogás, mert egy spagettinek nevezett magyar gyártmány, alig vastagabb mint a cérnametélt. Már szárazon is töredezett, de a szósszal keverve teljesen szétment, pedig "al dente" volt leszűrve
Hozzávalók:
fél kg marha darálva
fél kg borjú darálva
5 dkg szalonna
2 púpozott ek. sűrített paradicsom
fél liter paradicsomszósz (akár Sió lé)
1 bögre tej
1/2 bögre fahér bor
só, bors
olaj
1 ág (marék) friss rozmaring
1 ág (marék) friss zsálya
1 sárgarépa
fél fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A húst lefedve pároljuk, minden nélkül.
- Másik edényben a hagymát, szalonnadarabot, sárgarépát egyben - olajon pároljuk.
- Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket (a szószt még nem!).
- A két lábos tartalmát összeöntjük, beleöntjük a tejet és 5 percig még a tűzön kevergetjük.
- Hozzáadjuk a fehérbort, majd a paradicsomszószt. Ha kell, kis vizet is.
- Sóval, borssal kiegészítjük az ízét.
Megjegyzések