Gesztenye torta



Hozzávalók a tésztához:

7 tojás
14 dkg cukor
16 dkg liszt
3 dkg instant kakaó

Hozzávalók a krémhez:

1/2 l tej
5 dkg főzős pudingpor
25 dkg cukor
kevés konyak és rumaroma, vagy rum
1/2 kg gesztenyemassza
25 dkg vaj
1 cs vaníliás cukor

... a szívecskékhez és a díszítéshez:

15-20 dkg gesztenyemassza
kevés rum
1-2 tábla nagyon jó keserű csoki (Szerencsi sárga papíros, vagy ilyesmi - nem 1 eurós boltban vásárolt!)
3-5 dl tejszínhab, ízlés szerint porcukor bele és persze habfix

Kell még valamit mondanom? Megsütjük a piskótát, három lapra vágjuk. Összekeverjük a kész pudinggal és a jó puha, habosra kevert vajjal a gesztenyemasszát. Bele csöppentjük a rumot, ízesítjük vaníliás cukorral és megkenjük a tortát. Persze a jól kihűlt lapokat. Aztán elbabrálunk a szívecskékkel, feldíszítjük a tortát és gyertyát vagy tűzijátékot biggyesztünk rá. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló