Csokis Pavlova

Aki egyszer csokis Pavlovát csinál, 
soha többé nem akar fehéret.


Amikor fehér habcsóklapot csinálsz kudarcnak számít hogy a belseje ragadós marad. A csokisnál ellenben éppen ez a jó. Olyan ettől mint a legjobb brownie.



Hozzávalók:

tojásfehérje
50 dkg porcukor
1 ek. ecet (nem tudom ? %-os ezért almaecetet használtam inkább, de a citrom is jó)
3 popozott ek. holland kakaó
fél liter (esetleg kicsit több) tejszín
2 habfix
2 vaníliás cukor
30 dkg kiwi
20-30 dkg magozott meggy

Elkészítés:

  • A porcukorból tegyünk félre 6 evőkanálnyit a tejszínhabhoz a többit tegyük a felvert tojásfehérjéhez, amikor már kemény. Még a cukor előtt adjuk e felvert tojásfehérjéhez az ecetet. Végül a kakaóport keverjük hozzá még mindig a habverővel.
  • Terítsük szét a habot egy sótópapírral borított tortasütő lapra, vagy vagy pizzasütőre. Tortaabroncs nem kell. Süssük ki 150 fokon, lassan. Körülbelül egy órát lehet ezen a hőfokon szárítani, csukott sütőajtóval és ha lehet légkeveréssel. Akár két nappal a buli előtt is elkészíthetjük.
  • Tálalás előtt verjük fel a tejszínhabot és készítsük elő a gyümölcsöket. (Hámozás, szeletelés, magozás.) A tejszínhez jön a félretett porcukor, a habfix és a vaníliás cukor.
  • Terítsük szét a habot a habcsóklapon és díszítsük gazdagon a gyümölcsökkel.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló