Böjtös pizzáim

Hát igen... ez a kis cucc kéne nekem


Bocs, hogy nincs képem hozzá - mármint a bejegyzéshez, de amikor csúcsra járatom a konyhát KÉPtelen vagyok fényképezni. Ellenben az elmúlt pénteken készült háromféle bitang jó pizza, - ami nagy szó, mert nagyon nehéz hús nélkül - és le kell írni a saját szent emlékeztem kedvéért.

Valami gombás, amire már most nem emlékszem, de az nem nagy baj, mert gombával mindig lehet remekelni. A másik a zöldséges, abból a bizonyos előregyártott és mélyhűtött, közepes minőségű micsodából, amit Mexikói Zöldségkeveréknek hívnak és ha nem vagy egy nagy konyhatündér, íztelen vacak lesz belőle. A harmadik meg halas és ez volt a nagy szám, mert minálunk azt piszkosul nem szeretik. Most viszont felszippantották mint a porszívó.

Zöldséges és csípős

Hozzávalók (1 nagy tepsihez):

2 fej hagyma
40-50 dkg Mexikói Zöldség mix
6-7 db konzerv, egész paradicsom a levével
3 jó csípős hegyes zöldpaprika
1/2 ek liszt
csípős szegedi fűszerpaprika
só vagy ízvarázs
bors
oregánó
sűrített paradicsom
12 szelet Szarvasi pizza-mozzarella
fél marék reszelt parmezán
5-10 dkg reszelt Trappista
olaj vagy zsír

Elkészítés:

  • A hagymát vágjuk kockára és a zsiradékban tegyük fel pirítani. Majd adjuk hozzá a zöldséget. Mielőtt a felszeletelt konzerv paradicsomot is beleöntenénk, szórjuk meg a liszttel, majd a paradicsommal együtt, fedő alatt pároljuk. Ha kell, kevés víz hozzáadásával persze. Fűszerezzük és ha megpuhult a zöldség, vegyük le a tűzről.
  • Közben szeleteljük a paprikát karikára és a mozzarellát egész vékonyra. A másik két sajtot reszeljük meg, ha éppen nem úgy vásároltuk.
  • Kinyújtott tésztánkat kenjük meg vékonyan a sűrített paradicsommal, majd terítsük be a mozzarellával és oszlassuk el rajta a zöldséget. Szórjuk meg a parmezánnal és helyezzük el egyenletesen a paprikakarikákat a pizza tetején. Legvégül a Trappista sajtot hintsük rá.

Halas


Hozzávalók:

2 fej hagyma
2-4 gerezd fokhagyma
sűrített paradicsom
4 nagy vagy inkább 8 kisebb érett paradicsom (mostanában művészet ilyet találni, de lehet)
6 db sózott szardella gerincétől megfosztva és így kettészelve. Ha csak konzervet kapunk, akkor 12 db
10 dkg fekete olívabogyó
1 marék reszelt parmezán
12 szelet Szarvasi pizza-mozzarella
10 dkg reszelt Trappista


A felrakás sorrendje:

  1. sűrített paradicsom vékonyan
  2. mozzarella szeletek
  3. nyers hagymakockák
  4. halcsíkok
  5. felkarikázott nyers paradicsom
  6. apró, nagyon apró kockára vágott fokhagyma (de nem összenyomott)
  7. olajbogyó
  8. parmezán
  9. Trappista



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló