A pocsék zöldbablevesek ideje lejárt!




Egy idő óta minden hüvelyest - mint bab, lencse, sárgaborsó - lecsó alappal készítek és hihetetlenül jó. Megcsinálsz egy "kalsszik" lecsót, összeturmixolod és hozzáadod a szárazbab leveshez például. Sokadik elkeseredett kísérletem volt ma a zöldbabbal, de megint meghozta gyümölcsét hogy nem adom fel. Hirtelen az a gondolatom támadt, hogy ha vannak emberek akik tényleg szeretik a zöldbablevest, akkor annak olyasminek kell lenni mint a fejtett vagy száraz bab leves. Ez annyira beigazolódott, hogy legközelebb füstölt húst is fogok belefőzni. Na de itt még nem tartunk!

Most el kell készítenem egy jégkrém tortát, de amint újra lesz időm, leírom a pontos receptet!

Itt vagyok.

Hozzávalók (20 főre)

2 kg fagyasztott sárga hüvelyű zöldbab
4 fej hagyma
4-5 zöldpaprika
3 evőkanál sűrített paradicsom, vagy 5 friss, vagy konzerv amiben egész paradicsomok vannak
3 evőkanál liszt
olaj (lecsóhoz is, rántáshoz is)
először két liter víz, aztán amennyi még kell
ízvarázs vagy leveskocka (legjobb a Maggi marha)

babérlevél
pirospaprika vagy Piros Arany, de vigyázz mert utóbbi sós
5-6 gerezd fokhagyma
2-3 csomó petrezselyem

Elkészítés:


  • Először két hagymával megcsináljuk a lecsót.
  • Közben a másik két hagymával a hagymán pirított rántást.
  • E kettőt, amikor kész összeturmixoljuk annyi vízzel, hogy éppen folyjon.
  • A 2 liter vízben a babot is megfőzzük sóval és levesfűszerrel.
  • Ha a bab már puha, hozzáadjuk a mixelt alapot és a fűszerpaprikát. Ízlés szerint esetleg borsot is vagy bármelyik ideillő kedvenc fűszerünket.
  • A végén nyomjuk bele a friss fokhagymát - ezzel még picit rotyogtatjuk - és tálaláskor az aprított petrezselymet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló