Vajban párolt, fűszeres lapocka sültkrumplival

Az eredeti recept fejenként 25 dkg húst javasol. 
Ezt én nem tartottam be - 15 dkg jutott - , sajnos, 
mert olyan finom, hogy kevésnek bizonyult.


Hozzávalók a húshoz (20 főre):

3 kg sertés lapocka
4 nagy sárgarépa
8-10 fej hagyma
az eredeti recept szerint még fokhagyma, de kihagytam és nem bántam meg 
só, bors, ízvarázs, piros arany
2 nagy csokor petrezselyem
kakukkfű
majoránna
lestyán
tárkony
15 dkg vaj
2 dl fehér bor

Elkészítés:

  • A hagyma felét vágjuk össze nem nagyon apróra és dinszteljük meg a vajon.
  • Várjuk kockákra a húst és dobjuk rá a hagymára.
  • Közben a sárgarépát is hámozzuk, kockázzuk és az eddigiekhez keverjük.
  • A petrezselymet aprítva szintén beleadjuk.
  • Fűszerezzük, pároljuk és apránként, amikor lesül locsoljuk borral. Ha kell több is lehet 2 dl-nél.
  • Fedjük le, dobjuk bele a hagyma másik felét szintén aprítva és addig pároljuk, amíg vaj puha lesz a hús. Tartatjuk 100-120 fokos sütőben tálalásig. Különösen ha még nem puha a hús.


A sült krumplit ha csak lehet frissen süssük ki!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló