Csokoládétorta


Hozzávalók, a tésztához:

7 tojás
5 dkg kakaó por
18 dkg porcukor
18 dkg darált dió
8 dkg zsemlemorzsa

  • 7 tojás fehérjét kemény habbá verünk, majd a tojás sárgájával, 5 dkg kakaóval, 18 dkg porcukorral, 18 dkg darált dióval és 8 dkg zsemlemorzsával összevegyítjük. 
  • Papírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában, előmelegített sütőben, lassú tűznél jól átsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.

Hozzávalók, a krémhez:

2 Oké tejszín (2,5-3 dl/db)
3 ek porcukor
1 vanillincukor
2-3 ek kakaópor
4  púpozott evőkanál piros lekvár

  • Habverővel mindezt keményre keverjük. Habfixáló nem kell, mert a kakaó hozzáadásával nagyon keményre felverődik a tejszín.
  • Meg kenjük az egyik lapot lekvárral, majd a csokikrém felével. Befedjük a másik lappal és kívülről is bevonjuk a többi krémmel.
  • Tejszínhabbal, vagy csokireszelékkel díszíthetjük.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló