Paprikás-paradicsomos töltött karaj




A karajt megtöltjük a kolbásszal és kenjük meg olajjal. Alaposan besózzuk, majd paradicsompürével és piros arannyal vastagon bekenjük. Ezután szórjuk meg bőven kakukkfűvel, vagy száraz pizzafűszer keverékkel. (Vagy mindkettővel.) Tegyük a sütőbe fedő nélkül és addig sütögessük, amíg csak lehet. Ez akár egy óráig is eltarthat. Csak néha kell megforgatni. Közben a többi fogással dolgozhatunk. Ha már eléggé megkérgesedett minden oldala, öntözzük meg vörösborral és fedjük le. Így süssük még másfél-két órán át, amíg vaj puha nem lesz a hús. Szeleteljük és párolt zöldbabbal, vagy amivel csak tetszik, tálaljuk!

Amíg lehet alatt azt értem, hogy amíg meg nem ég.



Míg ez szépen süldögélt, én 1,5 kg lisztből 15 tojással tésztát gyúrtam, vajas-zsályás tésztához.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló