Hekk filé tepsiben
Rémes a kép, úgyhogy be kell vallanom az igazat.
Ezen a napon majdnem gutaütést kaptam, mert a halas Hekk helyett valami Alaszka filét adott, de ez csak akkor derült ki amikor már kiolvadt.
Mondanom sem kell több volt a víz mint a hal, a Hekkel ez nem így szokott lenni.
Mégis "Hekk filé tepsiben" a recept címe mert ez egy nagyon jó recept amit le kellett írnom hogy legközelebb meg tudjam csinálni valóban Hekkel.
Hozzávalók 6 személyre:
6 szép nagy szelet Hekk filé
1 pici vöröshagyma (ha nagy elég az egy negyed része)
1 pici lila hagyma
3 nagy gerezd fokhagyma
1 tojás sárgája
2 ek kész majonéz
1 ek ketchup
só, bors
6 nagy de vékony (2 mm) szelet trappista sajt
olaj
kevés liszt
Elkészítés:
- A halat ha mélyhűtött, kiolvasztjuk és jól leszárítjuk. Ezután sózva és lisztben megforgatva olajban kisütjük.
- Kivajazott tepsibe lerakjuk a mindkét oldalán pirosra sütött halszeleteket.
- Közben a hagymákat összevágjuk és kevés olajon lepirítjuk. Fűszerezzük és egy teáskanálnyi lisztet is szórunk bele. Ezt a tűzről levéve kihűtjük.
- A tojás sárgáját habverővel felverjük és hozzáadjuk a majonézt és a ketchupot.
- A kihűlt hagymás szósszal a majonézes keveréket összedolgozzuk és ezzel kenjük meg a halakat.
- Végül a sajtszeletekkel befedjük és 150 fokon légkeverés mellett 30-45 percig sütjük. (ha nincs légkeverés, 180 fok)