Hekk filé tepsiben

Rémes a kép, úgyhogy be kell vallanom az igazat. 
Ezen a napon majdnem gutaütést kaptam, mert a halas Hekk helyett valami Alaszka filét adott, de ez csak akkor derült ki amikor már kiolvadt. 
Mondanom sem kell több volt a víz mint a hal, a Hekkel ez nem így szokott lenni. 
Mégis "Hekk filé tepsiben" a recept címe mert ez egy nagyon jó recept amit le kellett írnom hogy legközelebb meg tudjam csinálni valóban Hekkel. 


Hozzávalók 6 személyre:

6 szép nagy szelet Hekk filé
1 pici vöröshagyma (ha nagy elég az egy negyed része)
1 pici lila hagyma
3 nagy gerezd fokhagyma
1 tojás sárgája
2 ek kész majonéz
1 ek ketchup
só, bors
6 nagy de vékony (2 mm) szelet trappista sajt
olaj
kevés liszt

Elkészítés:


  • A halat ha mélyhűtött, kiolvasztjuk és jól leszárítjuk. Ezután sózva és lisztben megforgatva olajban kisütjük.
  • Kivajazott tepsibe lerakjuk a mindkét oldalán pirosra sütött halszeleteket.
  • Közben a hagymákat összevágjuk és kevés olajon lepirítjuk. Fűszerezzük és egy teáskanálnyi lisztet is szórunk bele. Ezt a tűzről levéve kihűtjük.
  • A tojás sárgáját habverővel felverjük és hozzáadjuk a majonézt és a ketchupot. 
  • A kihűlt hagymás szósszal a majonézes keveréket összedolgozzuk és ezzel kenjük meg a halakat.
  • Végül a sajtszeletekkel befedjük és 150 fokon légkeverés mellett 30-45 percig sütjük. (ha nincs légkeverés, 180 fok)




Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló