Tenkes kedvence
Hozzávalók:
70 dkg sertéshús
30 dkg szárnyasmáj
30 dkg zsír
40 dkg vöröshagyma
1 csipet törött bors
1 csipet pirospaprika
5 dkg só
20 dkg füstölt szalonna
10 dkg gomba
3 db tojás
12 dkg liszt
Elkészítés:
Elkészítés:
- A hizlalt bélszín egész külső felületét beolajozzuk, és zsírpapírba csavarva 2-3 napig pihentetjük. 1-2 órával a felhasználás előtt lefejtjük róla fényes borítóhártyáját.
- Mind a bélszínt, mind a sertéshúst egyenlő szeletekre vágjuk, és jól kiverjük, hogy minél nagyobb felületet kapjunk. A füstölt szalonnát vékonyra metéljük, megsütjük és leszűrjük. Zsírjában megpirítjuk a kis kockákra vágott szárnyas májat, majd hozzáadjuk a hasonlóképpen összevágott gombát, és sóval, borssal készre pároljuk. Ezután ráütjük a tojást, és óvatosan kevergetve addig tartjuk a tűzön, amíg jól megköt.
- A tölteléket a bélszínszeletek közepére arányosan elosztjuk, ráborítjuk a sertésszeleteket, majd darabonként 3-4 fogvájóval összetűzzük. A megtöltött húsokat megsózzuk, lisztbe mártjuk és bő, forró zsírban kisütjük. A hússal együtt félbevágott, apró vöröshagymákat sütünk.
- Hagymás burgonyát adunk hozzá. A tálra ezt helyezzük először, arra rakjuk a húsokat, végül a fél-fej hagymákkal díszítjük.