Tenkes kedvence


Hozzávalók:

70 dkg marhabélszín
70 dkg sertéshús
30 dkg szárnyasmáj
30 dkg zsír
40 dkg vöröshagyma
1 csipet törött bors
1 csipet pirospaprika
5 dkg só
20 dkg füstölt szalonna
10 dkg gomba
3 db tojás
12 dkg liszt
Elkészítés:


Elkészítés:
  • A hizlalt bélszín egész külső felületét beolajozzuk, és zsírpapírba csavarva 2-3 napig pihentetjük. 1-2 órával a felhasználás előtt lefejtjük róla fényes borítóhártyáját.
  • Mind a bélszínt, mind a sertéshúst egyenlő szeletekre vágjuk, és jól kiverjük, hogy minél nagyobb felületet kapjunk. A füstölt szalonnát vékonyra metéljük, megsütjük és leszűrjük. Zsírjában megpirítjuk a kis kockákra vágott szárnyas májat, majd hozzáadjuk a hasonlóképpen összevágott gombát, és sóval, borssal készre pároljuk. Ezután ráütjük a tojást, és óvatosan kevergetve addig tartjuk a tűzön, amíg jól megköt.
  • A tölteléket a bélszínszeletek közepére arányosan elosztjuk, ráborítjuk a sertésszeleteket, majd darabonként 3-4 fogvájóval összetűzzük. A megtöltött húsokat megsózzuk, lisztbe mártjuk és bő, forró zsírban kisütjük. A hússal együtt félbevágott, apró vöröshagymákat sütünk.
  • Hagymás burgonyát adunk hozzá. A tálra ezt helyezzük először, arra rakjuk a húsokat, végül a fél-fej hagymákkal díszítjük.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló