Vargabéles


Hozzávalók:

6 lap réteslap (mirelit)
25 dkg 8 tojásos cérnametélt
1 merőkanál húsleves (na jó, ez csak vicc)
1/2 kg túró
5 dl tejföl
4 tojás
20 dkg porcukor
1 csomagocska jó vaníliás cukor
10 dkg vaj
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
  • Megolvasztjuk a vajat és a tepsi aljára 3 réteslapot teszünk, mindegyiket megkenjük kevés vajjal.
  • A túrót, tojássárgáját, porcukrot, tejfölt, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat a megfőzött és kihűlt tésztát összekeverjük, majd a felvert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  • A masszát ráhelyezzük a tepsiben levő lapokra és elegyengetjük.
  • A sütemény tetejére a maradék 3 réteslapot ráhelyezzük úgy, hogy mindegyiket megkenjük vajjal.
  • A sütőben 180 fokon, lassan aranybarnára sütjük. Kivételesen nem ajánlott a légkeveréses mód.

    Porcukorral meghintjük és jó házi lekvárral tálaljuk.
És mi volt a vicc? Félig komoly, mert ezúttal a vasárnapi ebédről maradt cérnametéltet használtam, ami bizony nyakon volt öntve egy mérő levessel, hogy ne ragadjon össze. Lehet hogy ez adta a bukéját? nem lehetett észrevenni és jól sikerült.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló