Töltött padlizsán

 Hozzávalók (4 főre):

4 kis és ovális padlizsán
25 dkg érett paradicsom
10 dkg mozzarella
1 evőkanál sózott kapri bogyó
2 db sózott szardella
2 evőkanál olívaolaj
1 kisebb kanál szárított és morzsolt oregánó
1 marék aprított petrezselyem

só, bors, 1 gerezd fokhagyma



Elkészítés:


  • Mossuk meg, vágjuk ketté és kotorjuk ki a padlizsánt. Ezután sózzuk be és a belső kivájt részt sós vízben hagyjuk egy darabig.
  • Vágjuk össze a fokhagymát és kicsit süssük de nem keseredésig az olajban, majd adjuk hozzá a paradicsomot hámozva és kis kockákra vágva, a szardellát apróra vágva.  
  • Itassuk le a vizet a padlizsánok belsejéről. Ezt is vágjuk kockára és dobjuk bele a szószba.
  • Ezután adjuk hozzá a fűszereket és a felezett fekete olajbogyókat. Kevergetve hagyjuk még a tűzön, amíg besűrűsödik.
  • Töltsük meg a padlizsánokat az így elkészült szósszal és a tetejükre helyezzünk mozzarella szeleteket.
  • 180 fokon körülbelül fél óra alatt megsül.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló