Töltött padlizsán
 Hozzávalók (4 főre):
4 kis és ovális padlizsán
25 dkg érett paradicsom
10 dkg mozzarella
1 evőkanál sózott kapri bogyó
2 db sózott szardella
4 kis és ovális padlizsán
25 dkg érett paradicsom
10 dkg mozzarella
1 evőkanál sózott kapri bogyó
2 db sózott szardella
2 evőkanál olívaolaj
1 kisebb kanál szárított és morzsolt oregánó
1 marék aprított petrezselyem
só, bors, 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- Mossuk meg, vágjuk ketté és
     kotorjuk ki a padlizsánt. Ezután sózzuk be és a belső kivájt részt sós
     vízben hagyjuk egy darabig.
- Vágjuk össze a fokhagymát és
     kicsit süssük de nem keseredésig az olajban, majd adjuk hozzá a
     paradicsomot hámozva és kis kockákra vágva, a szardellát apróra vágva.
      
- Itassuk le a vizet a
     padlizsánok belsejéről. Ezt is vágjuk kockára és dobjuk bele a szószba.
- Ezután adjuk hozzá a fűszereket
     és a felezett fekete olajbogyókat. Kevergetve hagyjuk még a tűzön, amíg
     besűrűsödik.
- Töltsük meg a padlizsánokat az
     így elkészült szósszal és a tetejükre helyezzünk mozzarella szeleteket.
- 180 fokon körülbelül fél óra
     alatt megsül.



 
