Sült sajt fekete olívabogyóval


Ez egy kicsit túl sült, de így is nagyon jó volt. Egy órával korábban elkészült mint tálaltam volna és bent hagytam az elzárt meleg sütőben. Ezt nem kellett volna, mert gyönyörű volt amikor sárgásbarna alapon csillogtak a fekete szemek.

Hozzávalók 10 főre:

10 db 4-5 mm-es szelet pizzamozzarella:
kevés tejföl
10-15 dkg darált parmezán sajt
20 dkg reszelt trappista sajt
fekete olívabogyó bőven (1 nagyobb csomag vagy üveg)

Elkészítés:

  • Sütőpapírra és tepsibe helyezzük a mozzarella szeleteket!
  • Vékonyan kenjük meg tejföllel.és szórjuk rá előbb a Parmezánt majd a Trappistát!
  • Osszuk el rajta az olívabogyókat és dugjuk a 200 fokos sütőbe!
  • 10-20 perc alatt kész. Akkor vegyük ki, amikor igazán szép. Aki szereti "reschre" sütheti!
Sülés közben összefolyik és végül ollóval kell szeletelni mint a pizzát. Mondhatjuk hogy ez egy liszt nélküli pizza.



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló