Püspök kenyér

Jó tipp ismét 
a sok felgyülemlett tojásfehérje felhasználására.



Hozzávalók:

6 tojásfehérje
15 dkg porcukor
5 dkg dió
15 dkg liszt
8 dkg olvasztott, kihűtött vaj
5 dkg keserű csoki
aszalt gyümölcsök, akár birsalma sajt kockák 

Elkészítés:

  • A vajat felolvasztjuk és kihűtjük.
  • Felverjük a fehérjét.
  • Beleadjuk a porcukrot, majd a diót, csokit, lisztet és a felovasztott vajat.
  • Kivajazott, kilisztezett őzgerinc formába öntjük és 200 fokon addig sütjük amíg megreped.
  • Kiborítva csokimázzal vagy porcukorral vonjuk be.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló