Krumplis pizza

Jobb ha tőlem tudod, minden valamire való pizza háromsajtos!


Vagyis kell hozzá parmezán, mozzarella és trappista. Mennyi? Az a tepsid méretétől függ. Általában a tésztára közvetlenül reszelt vagy darált parmezánt szórok, mert az jó száraz és felszívja a feltét vizesítő levét, majd jön a feltét maga és megint általában ez után fröcskölöm be pizzaszósszal (most ilyen nem lesz). ezután lefedem szeletelt mozzarellával. Legjobb a gömbös típusu vízben árult zacskós, de lehet egy jobbfajta úgynevezett pizza-mozzarella is 2 mm-es szeletekben. Végül valami jó zsíros, mondjuk Trappista reszelve, egyenletesen hintve.

Beszéljünk a krumplisról. Megfordítom a sajtok sorrendjét és alulra teszem a zsírost. Erre jön a 2 mm-es szeletekben olajban kisütött burgonya. Természetesen az olajat amennyire csak lehet leitatom róla. A krumplit meg kell sózni (ma ez nálam elmaradt, de így se volt rossz, akadt aki utánasózott). Most befedjük a Mozzarellával és végül jön a parmezán. Kb 30 perc alatt megsül, légkeveréssel 180 fokon. Hagyományos sütővel 200 fokon, gázzal közepes vagy annál picit nagyobb lángon süssük!

Tehát félreértések elkerülése végett itta krumpli nem a tésztában van, hanem feltét. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló