Csokitorta, meggyes gumicukorral díszítve

Hevenyészett fotó az ablakban (már megint)

Hozzávalók:

Diós tortalap
Tejszínnel készült csokikrém
Haribo meggyes gumicukor

A diós tortalapot így csináljuk:

6 tojás fehérjéből kemény habot verünk; könnyedén hozzávegyítjük a 6 tojás sárgáját, 18 dkg porcukrot, 18 dkg darált diót és 9 dkg grízes lisztet. Papírral kibélelt tortaformában vagy tepsiben, előmelegített sütőben, lassú tűznél jól átsütjük.

A tejszines krémet pedig így:

2 friss hadtejszínt felverünk (5-7 dl) és belekeverünk 4 pupozott ek porcukrot, 4 pupozott ek holland kakaót. Ízlés szerint változtathatjuk az összetételt és akár a reggeli cukros tejporos kakaóport is hozzáadhatjuk, de valamennyi holland kakaó mindenképpen szükséges! A fenti képen látható tortában jó sok van, mert kicsit keserűn szeretjük.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló