Angol zeller tisztítása (pucolása)

Illetve hogyan szabaduljunk meg a tetemes szálmennyiségtől, mely majdnem ehetetlenné és felhasználhatatlanná teszi a halványító zellert.


Cirka 27 évvel ezelőtt ismertem meg az angol zellert és körülbelül akkor el is döntöttem, hogy kihagyom az életemből. Mára viszont  megkerülhetetlenné vált, annyi jó receptben szerepel. Mint például a mai brazil csirkés rizottó, amit a Szárnyas Ízvadásztól vettem.

Az angol zeller tisztításához kell egy jó recés kés és persze víz. Mossuk meg, vágjuk le a szár tövét, kicsit kaparásszuk meg a homorú oldalán a két szélét - ez nem nehéz - majd fordítsuk a fölfelé a domború részt és átlósan kaparjuk a késsel nagyjából úgy, ahogy a sárgarépát szoktuk lekaparni, ha nem akarjuk vastagon hámozni. Fontos, hogy átlósan. Így a kés recéi belekapaszkodnak a hosszanti szálakba és vagy teljesen megszabadulunk tőlük, vagy részben, de az is elég! Utána ismét mossuk le, így tüntessük el a kaparékot.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló