Rakott szoknyás töltött és sült alma


Van egy ilyen almahámozó szerkentyűm, ami egy menetben hámoz szeletel és "magháztalanít". Az igazság, hogy mire megsültek ezek az almák, kissé elfeküdtek szétterítve szoknyájukat. Sajna akkor már nem fotóztam. Nem volt csúnya úgy sem és mindenképpen nagyon finom. Talán ha jobban figyeltem volna sütés közben és nem felejtem bent őket a forró helyen, még ez az elterülés is megelőzhető lett volna. Ezért ezt még egyszer meg kell csinálni! A töltelék pusztán dió és baracklekvár volt a magház helyén. Alul dió, aztán lekvár, majd megint dió - amennyi belefér, az nem sok. Kívülről megszórtam kristálycukorral, de nem nagyon.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló