Fish Tagine
Hozzávalók:
4 db krumpli
2 nagy fej hagyma
6 paradicsom
2 sárgarépa
2 zöldpaprika (TV)
1 kg hal (nem'tom milyen, de örülnék ha egyszer jobb halból is el tudnám készíteni. Ez volt a legolcsóbb tengeri halfilé.)
A páchoz még:
1 citrom leve
1 jó nagy csomó petrezselyem
koriander (friss mint a petrezselyem. Majd egyszer! Most száraz koriander magot őröltem bele.)
10 gerezd fokhagyma
1 csésze (azaz cup) olíva olaj
2 ek csili
1 tk római kömény
1/2 ek sáfrány
Elkészítés:
- A páclét összeállítjuk és beleforgatjuk a halat majd legalább 2 órára így tesszük el a hűtőszekrénybe.
- Közben a hagymát felkarikázzuk és egy kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba lerakjuk.
- A sárgarépát csíkokra vágjuk és a hagymán elrendezzük. Így ezt elősütjük kicsit, amíg a burgonyát is meghámozzuk és felszeleteljük.
- A sárgarépa rétegre jön a krumpli és ismét be a sütőbe! Ha a krumpli félig megpuhult, zárjuk el a sütőt és hagyjuk bent a tepsit.
- Fél órával a tálalás előtt fektessük a halszeleteket a megsült zöldségekre, szórjuk meg alaposan petrezselyemmel és karikázzuk rá előbb a paprikát, majd a paradicsomot. Locsoljuk rá a maradék páclét és süssük készre.