Triple Sec narancslikőr házilag

Kép és recept a Gasztrotrend oldalról

Hozzávalók:

3 csésze vodka (kb. 72 cl-nyi)
3 narancs héja (darabolva) 3 citrom héja (darabolva


Hozzávalók (cukorsziruphoz):

2 csésze cukor
2 csésze víz
1 csésze = 2,5 dl = 22.68 dkg


Elkészítés:

Lépés 1
Hámozzuk le a narancsok és citromok héját úgy, hogy ne maradjon sok belső fehér héj rajtuk, és daraboljuk is fel őket.

Lépés 2
Rakjuk bele a darabolt héjakat egy üvegpalackba, és egy tölcsér segítségével töltsük fel vodkával.

Lépés 3
Zárjuk le az üveget, és rakjuk a hűtőbe legalább 4 napig (de inkább pár nappal tovább), míg a héjak hámlani nem kezdenek.

Lépés 4
Miután megtörtént az infúzió (a héjak magukba szívták az alkoholt), készítsük el a cukorszirupot úgy, hogy egy edényben felteszünk vizet forralni, majd benne folyamatos kevergetés mellett (lassú tűzön) feloldjuk az azonos arányú cukrot.

Lépés 5
Vegyük le a cukorszirupot a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni.

Lépés 6
Egy befőttes üvegbe a feléig töltsünk cukorszirupot, majd az üveg tetejére rakjunk kávé filtert, és gumival rögzítsük le.

Lépés 7
A befőttes üvegbe szűrjünk a narancsos vodkából, és kávé filtert eltávolítva, zárjuk le a tetejét, majd rázzuk meg kb. 30 másodpercig.

Lépés 8
A befőttes üvegből öntsük át a Triple Sec-et egy tölcsér segítségével üvegpalackba, és tároljuk a hűtőbe.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló