Rácos hal (6 főre)


Szeletelt halból készítve könnyebb a tálalás.



1.5 kg pontyot, vagy még jobb süllőt, egészben megtisztítva, megmosva besózunk 2 óra múlva az oldalán egymástól 1.5 cm-re fél cm mély és 2-3 cm. hosszú bevágásokat vágunk és a bevágásokba kevés reszelt hagymát, sót és paprikát hintünk Egy mázas pecsenyesütőbe 10 dkg zsírt teszünk, kevés reszelt hagyma és paprikával és ebbe állítjuk az előbb elkészített halat. Körülrakjuk 1.25 dkg megtisztított, ½ cm széles karikára vágott, besózott burgonyával, melyet a pecsenyesütőben levő zsírral összekeverünk. A halat és a burgonyát leöntözzük 3 dl tejföllel, sütőben puhára, szép pirosra sütjük, esetleg ha szükséges, még kevés tejföllel megöntözzük.

Süthetjük a halat tűzálló edényben és akkor ebben tálaljuk.
(Kapitán Mária)





Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló