Mustáros-parmezános tarjaszelet



  • A tarját szeleteljük, klopfoljuk és sóval mustárral alaposan megkenjük. Kevés olíva olajjal locsolva bedobozoljuk és a hűtőszekrénybe egy napra eltesszük.
  • Tálalás előtt körülbelül egy órával átsütjük a hússzeletek mindkét felét úgy hogy közben kevés levessel és borral locsoljuk. Gyakran hagyjuk teljesen lesülni. Mielőtt odaégne jön a loccsantás. 
  • Ezután átrakjuk a szeleteket egy magas falú tepsibe vagy jénai edénybe. A visszamaradt szaftot felfőzzük tejföllel, kevés ételkeményítővel és mindenféle fűszerekkel. Úgy mint: sült csirke fűszersó, áfonyalekvár és ami még akad. Kóstolgatjuk és akár még egy kis mustárt is tehetünk bele.
  • Mielőtt a szaftot ráöntjük a húsra reszeljünk rá  parmezán sajtot. 
  • Tálalás előtt fél órával be a sütőbe! Petrezselymes rizzsel és idénysalátával adjuk!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló