Grill zöldségek és borral locsolt hússzeletek

Hozzávalók:

Minden amit meg akarsz sütni és egy bor (ezúttal félédes vörös), ami már nem igazán iható, de még nem borecet. Kicsit megbuggyant és jó sok volt belőle.



Elkészítés:

  • Fontos az olajos fűszeres hagymás fokhagymás pác - legalább 12 órával a sütés előtt.
  • Készítsünk elő jó faszénparazsat és süssünk mindent bőven locsolgatva a borral.
  • Köret most héjában sült burgonya volt, polenta és vegyes saláta sóval olajjal és citrommal VÍZ NÉLKÜL!
A pácból maradt olajban úszó hagymát alufóliában próbáltuk a tűzre tenni, de nem vált be. Egy idő után kifolyt az olaj és nagy lángot csinált. Ám ha egy kis fémedényben tettük volna oda, amin természetesen nincs műanyak rész, az nagyon jól "sült volna el". Azért így is finom volt a lángok martalékából kimentett sülthagyma.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló