Friss kolbász sütése

 
 
 

Hozzávalók:

Hát maga a kolbi és fehér balzsamecet vagy fehérborecet, esetleg valami lőré, jó snyarú fehér bor bőven.

Elkészítés:

Tegyük a kolbászt szárazon egy serpenyőbe, gyújtsunk alá és öntsünk rá nagyon sok ecetet vagy bort. Annyit, hogy félig ellepje a kolbászt. Majd ahogy elfő, egészen addíg pótoljuk a lét, amíg teljesen átsül, szép színt kap - mindig újra lesütve zsírjára -  majd várjuk meg hogy az utolsó adag ecet is teljesen elfő. Közben persze forgatjuk a vursztlit és szemléljük állapotját. Fantasztikus finom ízt kap így, még a leg hamvábahótt német típusu darált csoda is.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló