Tészta rákkal (10 főre)
Hozzávalók:
2 nagy fej hagyma
2 nagy paradicsom
2 nagy paradicsom
1 kg tisztított király rák
1 kg gyúrt tészta
3 dl tejszín
10 dkg Gorgonzola sajt
1-2 leveskocka
só
1 nagy csomó petrezselyem
2-3 gerezd fokhagyma
oliva olaj
Elkészítés:
- A hagymát feltesszük olajon fonnyasztani, majd beledobjuk a rákot. Gyorsan átsütjük minden oldalát, de nem sokáig mert megkeményedik.
- Közben a paradicsomot forralt vízbe dobva meghámozzuk és kockára vágjuk, majd a rákot ezzel tovább pároljuk és besűrítjük.
- Hozzáadjuk a tejszint és a sajtot.
- Fűszerezzük leveskockával, vágott petrezselyemmel és zúzott fokhagymával.
- Ha túl sűrű, vizet adhatunk bele.
- Közben kifőzzük a tésztát. (Legjobb, ha kézzel gyúrt széles metélttel készítjük, de lehet gyári penne tészta is, vagy spagetti.) A vízbe 3 literenként egy púpozott teáskanál sót dobjuk és persze ne főzzük szét a tésztát! Ha leszűrtük keverjük össze a szósszal, és kész.
Megjegyzések