Tészta rákkal (10 főre)



Hozzávalók:

2 nagy fej hagyma
2 nagy paradicsom
1 kg tisztított király rák
1 kg gyúrt tészta
3 dl tejszín
10 dkg Gorgonzola sajt
1-2 leveskocka
 só
1 nagy csomó petrezselyem
2-3 gerezd fokhagyma
oliva olaj

Elkészítés:

  • A hagymát feltesszük olajon fonnyasztani, majd beledobjuk a rákot. Gyorsan átsütjük minden oldalát, de nem sokáig mert megkeményedik.
  • Közben a paradicsomot forralt vízbe dobva meghámozzuk és kockára vágjuk, majd a rákot ezzel tovább pároljuk és besűrítjük.
  • Hozzáadjuk a tejszint és a sajtot.
  • Fűszerezzük leveskockával, vágott petrezselyemmel és zúzott fokhagymával.
  • Ha túl sűrű, vizet adhatunk bele.
  • Közben kifőzzük a tésztát. (Legjobb, ha kézzel gyúrt széles metélttel készítjük, de lehet gyári penne tészta is, vagy spagetti.) A vízbe 3 literenként egy púpozott teáskanál sót dobjuk és persze ne főzzük szét a tésztát! Ha leszűrtük keverjük össze a szósszal, és kész.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló