VELŐS ROPOGÓS




Brüklerné Buday Ella: Így főzünk ma című könyvéből Egytál ételek

A borjúvelőt (vehetünk marhavelőt is) hideg vízben megmossuk, a hártyáitól megtisztítjuk, és apróra összevágjuk. Reszelt hagymát forró zsírban egészen világosra pirítunk, hozzátesszük a velőt, megízesítjük sóval, törött borssal és apróra vágott petrezselyemzöldjével. Személyenként 12 dkg velőt, 2 dkg vajat és 2 dkg lisztet számítunk. A vajból és lisztből egészen világos rántást készítünk, feleresztjük 1 dl tejjel és sűrűre befőzzük, majd hozzáadunk egy fél tojást, a velőt és 1 evőkanál finom átszitált zsemlemorzsát. Ha kihűlt, 6 cm hosszú, hüvelykujjnyi vastag rudakat formálunk belőle. Forró bő zsírban világosra sütjük. Paradicsommártással tálaljuk.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló