Az én borzaskám
Ha kevés otthon a hús de mégis finomat - és szépet - akarunk adni
A disznóhúst nagyon vékony szeletekre vágtam - géppel -, sóztam és lisztbe forgattam, majd tojásba és ismét lisztbe. A húst annyira vékonyra vágtam, hogy szakadozott is, úgyhogy a legtöbb darab amolyan ficni-fecni lett. A panír is szakadozott rajta, mert dobozban rázogatva paníroztam. Amolyan átmenet ez a töpörtyű és a rántott hús között, de nevezhetnénk húsi chipsnek is. Alaposan meg kell sütni, hogy jó ropogós legyen és átsüljön. Többször váltott vízben, jól megmosott és kicentrifugázott (salátacentrifuga) lolo-salátán tálaltam. A salátát mindenki a tányérján ízesítheti, ehhez citromot, olívaolajat és sót adtam.
Megjegyzések