Rizses hús másként


Hozzávalók (6 személyre):
80 dkg hús
40 dkg rizs
2 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
5 dkg sóban eltett capri bogyó
olaj
ételízesítő (leveskocka vagy ízvarázs)
15-20 dkg parmezán sajt ( több mindig lehet)

Elkészítés:
  • A felkockázott hagymán és a karikára szelt fokhagymána húst megpároljuk, kevés olajjal és a fűszerrel.
  • Beledobjuk a capri bogyót és időnként vizet öntve alá, tovább páűroljuk, amíg a hús már majdnem egészen megpuhul.
  • Amikor ez elkészült, rádobjuk a rizst és kicsit pirítjuk. Kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük és addig pároljuk ismét amíg a rizs is megpuhul.
  • Reszelt parmezánnal tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló