Karfiol és kelkáposzta csőben sütve, Mornay mártással

A Mornay mártás abban különbözik a besameltől,
hogy kevesebb lisztet teszünk bele
és adunk hozzá tojássárgáját is.

A zöldségeket pároljuk meg kevés sós vízben, de nem túl puhára és a tepsibe lerakva hinsük meg fűszersóval (pl. Ízvarázs)!


Készítsük el a Mornay mártást!

Hozzávalók:

8 dkg vaj
4 dkg liszt
4 dl tej
4 dl tejföl
2 tojás sárgája
8 dkg sajt

Elkészítés:

  • A vajon a lisztet kicsit megpirítjuk.
  • Hideg tejjel felhígítjuk és sózzuk, majd besűrítjük.
  • A tojássárgáját kikeverjük habverővel és hozzáadjuk a tejfölt.
  • Ezután az egészet összekeverjük, a reszelt sajttal együtt.


Miután a mártást ráöntöttük, szórjuk meg még reszelt sajttal és  tegyük a sütőbe 200 C fokra, légkeveréssel (ha van, han nincs az se baj - lehet kicsit feljebb venni a hőfokot).





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló