Tejszínes zöld tészta


Hozzávalók:

1/2 kg spenótos széles metélt
6 evőkanál sótlan vaj
2 dl tejszín (lehet több is)
1/4 teáskanál só
1/4 teáskanál fehér bors
1/4 teáskanál szerecsendió
2 dl parmezán sajt
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:

  • Dobjuk a tésztát egy nagy fazék forrásban lévő vízbe és 6-8 percig főzzük. 
  • Míg fő a tészta a vajat és a tejszínt egy vastag falú serpenyőbe tegyük fel és közepes alacsony lángon folyamatosan keverjük 2 percig, majd adjunk hozzá sót, borsot és a szerecsendiót. Vegyük le a tűzről, és fokozatosan keverjük bele a sajtot, amíg alaposan keveredik és meglehetősen sima lesz. 
  • Keverjük össze és azonnal tálaljuk - zöldsalátával és sajtos-fokhagymás melegszendviccsel .


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló