Kagylós pizza


Ez csak a maradék

Tészta:
30dkg liszt
1 tojás
2 ek. olaj
2 dl tej
1,5 dkg élesztő
1 tk. cukor
1mokkás kanál só

Feltét:
4 púpozott evőkanál reszelt parmezán
3 kemény tojás
2 kagyló konzerv
1 bögre zöld olíva bogyó
8 dkg trappista sajt

Elkészítés:
  • A tejben cukorral futtatjuk az élesztőt.
  • Közben a sót a liszttel elkeverjük. Lehet ezt kenyérsütő géppel is csinálni.
  • Végül a tészta összes hozzávalóját összekeverjük és hagyjuk legalább másfél óráig kelni.
  • Elkészítjük a feltétet.
  • A tojásokat megfőzzük, majd tojásszeletelővel felvágjuk. A trappista sajtot lereszeljük. A kagylókonzerveket kibontjuk és kezünk ügyébe készítjük a parmezánt meg az olívabogyót is.
  • Amikor a tésztánk megkelt, igyekezzünk a lehető legvékonyabbra kinyújtani és ennek megfelelő nagyságú tepsibe, sütőpapírral lerakni.
  • Először szórjuk meg parmezánnal, majd a tojás szeleteket helyezzük rá. Jöhet az olíva bogyó. Locsoljuk meg kicsit a kagyló levével, de nem az összessel!
  • Terítsük szét egyenletesen a kagyló szemeket, majd szórjuk meg a reszelt trappistával.
  • Előmelegített sütőben 200 Celsius fokon süssük 30-30 percig.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló