Borjú szűzpecsenye egyben sütve
A húst egy nappal korábban vastagon bekentem mustárral, sózás nélkül és folpackba tekerve eltettem a hűtőszekrénybe.
Másnap serpenyőben átsütöttem minden oldalát hogy egy kis kérget kapjon. Ezután frissen tört fekete borsba és zöldséges Ízvarázsba forgattam - nem túl sokba -, majd vékonyan szeletelt nyers sonkával és ugyanolyan vékony szalonnaszeletekkel beborítottam.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem és alufóliával jól letakartam a tepsit. 60 percig sütöttem 200 fokon légkeveréssel.
Ezután felszeleteltem, majd egy kisebb tepsibe helyeztem.
A szaftját és a leesett sonkát, szalonnát összedaráltam. Ezt a szószt részben rá, de inkább alá öntöttem. Tálalás előtt így felmelegítettem.
Másnap a megmaradt szaftból fokhagyma, friss zöld fűszerek és tejszín hozzáadásával csodás tésztaszósz készült.
Megjegyzések