Rut(t)ner galuska

Ez nem lesz egy klasszikus, megbízható recept. Amit itt most meg szeretnék örökíteni, az a sós piskóta, ennek az ételnek az alapja.

Nokedlival más:



Sós piskóta

Hozzávalók (8 főre):

20 dkg liszt
4 dl olaj
7 dl tej
6 tojás

Elkészítés:

  • Mindezeket habverővel összekeverjük.
  • A tepsit sütőpapírral kibéleljük és közben előmelegítjük a sütőt.
  • 180 fokon aranybarnára sütjük.

Ebből azután úgy lesz a galuska, hogy felkockázzuk, csíkozzuk, vagy galuskákat szaggatunk belőle. Ahogy tetszik. Sonkával, vagy gombakrémmel lerakjuk. Egy réteg piskóta, rá a töltelék, majd Mornay mártás Ezt még egyszer megismételjük és a legtetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal.

Mornay mártás
Hozzávalók:

8 dkg vaj
4 dkg liszt
4 dl tej
4 dl tejföl
2 tojás sárgája
8 dkg sajt

Elkészítés:

  • A vajon a lisztet kicsit megpirítjuk.
  • Hideg tejjel felhígítjuk és sózzuk, majd besűrítjük.
  • A tojássárgáját kikeverjük habverővel és hozzáadjuk a tejfölt.
  • Ezután az egészet összekeverjük, a reszelt sajttal együtt.





Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló