Berlini szelet


Azt hinnéd, hogy ez egy bonyolult feladat, mert 4 részből áll. De nem! Kevés munkával, gyorsan, fantasztikusra sikerült. Ráadásul nekem, aki eddigi életemben maximum egy évben egyszer szántam rá magam süti sütésre.

Ugyanígy készíthetünk mákos pitét. Csak a diót kell mákkal helyettesíteni!

Hozzávalók 16 személyre (két kisebb tepsi):

 Alsó tészta:

60 dkg liszt
30 dkg zsír
2 ek cukor
1 cs. sütőpor
2 egész tojás
tejföl (kb. 2 evőkanálnyi

Töltelék:

baracklekvár
40 dkg darált dió
40 dkg cukor
rum vagy rumaroma
4 ek. víz

Piskóta (felső tészta lesz):

8 tojás
36 dkg cukor
28 dkg liszt
20 dkg olvasztott margarin

Máz:

2 tojás
20 dkg cukor
  
Előkészületi idő: 30 perc
Sütési idő: 100 perc

Elkészítés:
  • Az alsó tésztához valókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük. 
  • Megkenjük a baracklekvárra. 
  • A diót, cukrot, rumot és a vizet összekeverjük, és a lekvárra terítjük. 
  • A piskótához a tojásokat szét választjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját. Ezután a lisztet keverjük a masszába és az olvasztott margarint is belecsurgatjuk. Pár percig még habverővel keverjük. 
  • Mikor kész a piskóta masszánk, ráöntjük a dió töltelékre. 
  • Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. 
  • A mázhoz kikeverjük a tojást a cukorral és a megsült, forró süteményre öntjük. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló