Nada almás sütije

Gweni nénitől


Hozzávalók:

12-14 apró alma
egy marék mazsola
20 dkg dió
1 dl tej
4 tojás
5 kanál cukor
4 kanál grízes liszt
1 mokkás csésze olaj
1/2 zacskó sütőpor
3-5 dl tejszín 

Elkészítés:
  • Az almákat lehámozzuk, kimagozzuk és a mag helyét mazsolával töltve, vágott felükkel lefelé fordítva (a mazsola alul) sűrűn lerakjuk egy tepsibe. Ezt megsütjük - éppen puhára, nem túlságosan kiszárítva - majd kihűtjük.
  • A diót ledaráljuk és a langyos tejbe keverjük. Amikor az almák kihűltek, ezt rá fogjuk teríteni, a tészta réteg alá.
  • Közben elkészítjük a tésztát is, a többi alkotóelem összekeverésével. A tojásfehérjét felverve adjuk bele a legvégén. Ekkor a kihűlt és dióval bevont almákra öntjük a tésztát.
  • 20 percig sütjük 200 Celsius fokon, előmelegített sütőben.
  • Amikor megsült, borítsuk ki, hogy az almák kerüljenek felülre.
  • Tejszínhabbal vonjuk be  a tetejét!



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló