Nada almás sütije
Gweni nénitől
Hozzávalók:
12-14 apró alma
egy marék mazsola
20 dkg dió
1 dl tej
4 tojás
5 kanál cukor
4 kanál grízes liszt
1 mokkás csésze olaj
1/2 zacskó sütőpor
3-5 dl tejszín
Elkészítés:
- Az almákat lehámozzuk, kimagozzuk és a mag helyét mazsolával töltve, vágott felükkel lefelé fordítva (a mazsola alul) sűrűn lerakjuk egy tepsibe. Ezt megsütjük - éppen puhára, nem túlságosan kiszárítva - majd kihűtjük.
- A diót ledaráljuk és a langyos tejbe keverjük. Amikor az almák kihűltek, ezt rá fogjuk teríteni, a tészta réteg alá.
- Közben elkészítjük a tésztát is, a többi alkotóelem összekeverésével. A tojásfehérjét felverve adjuk bele a legvégén. Ekkor a kihűlt és dióval bevont almákra öntjük a tésztát.
- 20 percig sütjük 200 Celsius fokon, előmelegített sütőben.
- Amikor megsült, borítsuk ki, hogy az almák kerüljenek felülre.
- Tejszínhabbal vonjuk be a tetejét!