Rendhagyó érettségi találkozó

Alma Mater
Péntek estétől vasárnap délig tart a buli. A negyven fős osztályból talán össze jövünk tízen osztályfőnökkel együtt. Egy válságos találkozó lesz. Kevesen azok közül, akik nem mély-repülnek együtt a magyar gazdasággal, eljönnek az ország szegényebb felébe. Tekintve hogy Zalától Clevelandig mindenhol vagyunk, már ez is kész csoda.

Térjünk a tárgyra! 

Péntek este: sajtos tészta pont úgy ahogy a carbonara tésztát szoktam készíteni csak kihagyom belőle a szalonnát és a húst. A hagyma, a kék sajt, a fokhagyma és a tejszín benne lesz. Még a tetejére egy kis formaggio grattugiato. Emellett elő vagy utóételnek Lesz egy finom, hideg halmajonéz. (Lásd: Egytál ételek)

Szombat: húsleves májgaluskával, valami nagytestű baromfi far-hát részéből. (Még nem voltam a piacon.) Utána Andrássy gulyás lesz, nem tudom milyen körettel. (Nokedli vagy rizs jöhet szóba.) Édességként a Milliomosok süteményét készítem. Hogy miért a milliomosoké? Fogalmam sincs. Mindenesetre kevés munkával előállítható. Ajánlom mindenkinek, aki szeret főzni, de a süteményre már sajnálja az időt és fáradtságot!

Vasárnapra, ha hűségesen kitart még itt valaki és nem fulladunk bele a maradékokba, bekészítettem egy opcionálisan (sütő)bedobható francia töltött paprikát. Töltelék a mélyhűtőben és a többi hozzávaló eláll vagy adott esetben másra is felhasználható (tejföl, sajt, friss zöldpaprika).

A reggelikhez májpástétomot, sonkakrémet keverek ki házilag és van bőven tojás. Lehet lágy tojás, kemény tojás, omlett, vagy akár tükörtojás kívánság szerint!

A nagy háló és zongoraterem, valamikor kápolna volt



A létező szocializmus idején, amikor mi itt laktunk, ez már nem kápolna volt, hanem 40 fős hálóterem, ahol csak a  IV. osztályosok alhattak az utolsó évben. Gondolták akkor már benőtt a fejük lágya. Mi is átestünk ezen. Nem nekünk fájt, hanem a felügyelő nővérnek. Nagy balhék voltak. Például, amikor a 40-ből nyolc-tíz még éjfélkor is hangosan beszélgetett. A prefecta   felszólította a rendetlenkedőket, hogy vonuljanak ki a folyosóra, ahol majd a büntetésből kirótt tornamutatványt kell bemutatni. (Guggolás, oldalsó középtartás.) Ekkor mind a 40 hős és dacos Maturára készülő komisz nőszemély kivonult, azok is akik már félálomban voltak - lehetetlenné téve ezzel a tornát, mert nem fértünk el. Retorzió a másnapi váratlan földrajz dolgozat volt. Ellenben soha nem tudták meg, hogy kik beszélgettek. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló