Jégkása dinnyéből, elsősorban Lőrinc nap után


Na mármost, a gyerekek szeretik a jégkását, ám az az utcákon valami borzasztó hupi-színekben tud megjelenni. Miből is arra következtethetünk, hogy nem túl egészséges. Noch da zu tápanyagtartalma a nullával egyenlő, hiszen a rémes, finomított cukron, a tetemes mennyiségű ételfestéken és vízen kívül nincs benne semmi. 

A dinnyével pedig más baj van. Lőrinc nap után olyan kásás izé lesz belőle.

A dinnye-jégkása megoldja a fenti két problémát egy csapásra és a gyerekeknek ízlik. Kipróbáltuk. Ez valóban gyógyír a jégkásáért sírásra-rívásra-hisztikézésre.

Elkészítés:
  • A dinnyét héjától és a magoktól megfosztva fagyasszuk le, majd használat előtt kissé hagyjuk felmelegedni, úgy mint a jégkrémet ha könnyen szeretnénk vágni. Nem jobban!
  • Mielőtt felolvadna, de már nem kőkemény, daraboljuk és tegyük turmixgépbe. 
  • Annyi pic vizet öntsünk alá hogy tudjon keveredni és mix!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló